Amikor anyukám kicsi gyerek volt sok időt töltött a nagymamájánál, és mindig segített a ház körüli munkákban. Így volt ez a tészta készítéssel is. Akkoriban még vidéken, majdnem minden háznál frissen, házilag készítették a tésztát. Déd nagymamámnál is ez volt a szokás.Várták,hogy a tyúkok sok-sok tojást tojjanak és,amikor összegyűlt a 100 darab tojás tésztát csináltak belőle. Persze csak simát, nem színezték,nem ízesítették. Az anyukám tésztája ugyan azon a hagyományon alapszik, csak ő már rengeteg félét csinál nem csak a hagyományosat. Készíteni százféleképpen százfélét lehet, de a végeredmény isteni,friss,finom házi tészta.
Most sokfélét csinált és én is igyekeztem segíteni neki. Jó nagy munka, gyúrni kell, nyújtani, és persze szaggatni, ami egyszerűbb és praktikusabb, ha van az embernek tészta szaggató kis házi gépe. Az idei finom csoda tészták változatosak, van spenótos, céklás, színes borsos-zsályavirágos, körömvirágos-kurkumás, és csilis tészta. Íme pár fotó ízelítőként.