A mai nap felettébb érdekesen telt!!
Kaptam egy meghívást a városba valami teljesen érthetetlen program sorozatra. Életemben nem hallottam még a Restaurant Day rendezvényről, de ma bele csöppentem a közepébe. A rendezvény Finnországból indult ki, és ma már egész Európa szerte közkedvelté vált. A lényege,hogy van egy nap,amikor bárki csinálhat egy éttermet, főzhet,süthet, bár pénzt nem kérhet az ételekért, csak úgynevezett becsület kassza van, ahova kedved szerint dobhatsz be pénzt. Először nem értettem az egészet. Bárki csinálhat éttermet bárhol? Azért ez elég tág fogalom…és elég sok mindent bele lehet képzelni, minden esetre kíváncsi voltam.
Hát kellemesen meglepő volt a program.
A fővároson belül több helyszínen működött, pontosan nem tudom hány helyen, mert mindenhova nem tudtunk elmenni, de ahol jártunk az nagyon üdítő volt. Pesten a Király utcába a nevezetes “legpestibb” utca kellős közepén volt az első helyszín, ahol mi kezdtük a kis utunkat. Ott egy kedves kis stand fogadott minket. A Zenóbia csapata telis-tele színes,különleges süteményekkel, tortákkal, muffinokkal és mindennel, ami szemnek és szájnak ingerel. Megkóstoltunk mindent, beszélgettünk a sütik megálmodójával és készítőjével, aki nagyon kedvesen fogadott minden kérdést. Kiderült hogy már hat éve sütiblogger és beleszeretett a sütésbe.Természetesen nagyon gyerekbarát volt a helyszín, a gyerekek még ajándékba színes szélforgót is kaptak. Már itt jól laktunk, de azért még bőven volt mit megnézni. Ezek után a Blahalujza térnél várt minket a második helyszín. Hát ide késve érkeztünk, mivel délután háromra a rendezők elmondása alapján, mint a sáskák belegeltek mindent az oda érkezők. Azt már meg se tudtuk, hogy mi volt a menü, de ehető virágok volt a téma az adott helyszínen. No nem búsultunk, kaptunk vigaszként egy isteni fenyőszörpöt, és ezek után indultunk a harmadik kiszemelt helyszínre. A Lehel tértől nem messze egy udvar közepén a Bubble társaság vendégelte meg az oda érkezőket. Na itt aztán mindenki jóllakott. Az “étlapon” különleges főzelékek, házi hamburger és ínycsiklandó sült kolbászos szendó volt a fogás, ezek mellet egy külön pultba háromféle ízes cidert kevertek, alkoholosat és menteset. A körítés volt a kedvencem. Az egész standot, ha lehet azt mondani rá, mert inkább egy komplett bárt hoztak létre,raklapokból építették fel. Imádtam! Amúgy is a gyengém a raklap bútor…. Ezek után már nem volt erőnk se hasunk, amibe bele fért volna még más, hogy tovább menjünk. Pedig volt még egy betervezett hely, ahol állítólag hat fogásos menü várta a vendégeket, de az már fizikai képtelenség lett volna.
Összességében nagyon jó volt ez a nap. Innentől tudom hogy ha van legközelebb Restaurant Day, ott a helyem! Ja és persze mindenkinek ajánlom, hogy googlizza ki,és legközelebb próbálja ki a programokat. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: